Adózás: ma éjfélig még befizethető a pótlék!

FMH - Ma, hétfőn éjfélkor jár le a tavalyi adók után számított késedelmi pótlékok befizetési határideje. Az elektronikus bevallók az ügyfélkapun keresztül ellenőrizhetik, hogyan állnak.

Klecska Ernő

Az állami adóhatóság (APEH) július 10-étől küldte ki a folyószámla-kivonatokat és pótlékértesítőket, amit  az elektronikus adózók kivételével  minden adózó megkapott, legkésőbb október 31-éig. Az APEH az elektronikus bevallóknak a 2008. évre vonatkozó pótlékkal való érintettségről nem küldött értesítést, de annak érdekében, hogy ők is időben értesüljenek a felmerülő pótlékkötelezettségről, az internetes folyószámlafelület kibővült. Október 1-jétől azok a személyek, akiknek folyószámla-lekérdezési jogosultságuk van, a jogosultságukra érvényes folyószámlák adatai mellett lekérdezhetik a 2008. évi központi pótlékfelszámítás eredményét is. 
A pótlékokat az adófolyószámlán 2009. november 16-ai esedékességgel írták elő, s ez egyben a késedelmi pótlék befizetési határideje is volt. A pótlék-felszámítással kapcsolatos észrevételt illetékmentesen lehet benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!