Oszkó: a befektető tisztázza az aggályokat a sukorói ügyben

FMH - A pénzügyminiszter szerint, ha a befektetőnek nem sikerül tisztáznia a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos aggályokat, a vagyonkezelőnek jogi lépéseket kell kilátásba helyeznie az ügyben.

feol.hu

Oszkó Péter - miután Budai Gyulával, a Magosz szövetségi igazgatójával egyeztetett csütörtökön, a Pénzügyminisztérium épületében -, elmondta: ha nincs a sukorói befektetővel közös álláspontja a tárcának, utasítani fogja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV), hogy formálisan szólítsa fel a befektetőt a felvetődött aggályok tisztázására,    ennek hiányában pedig terelje jogi útra az ügyet.
A pénzügyminiszter kifejtette: a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos aggályok a telekcsere-szerződéssel és az értékarányossággal függnek össze. Mint mondta, határidőt kell szabni a befektetővel való közös megegyezésre, és ha ez nem sikerül, akkor a vagyonkezelőnek "jogi lépések kilátásba helyezését kell megtennie".
Hangsúlyozta: pénzügyminiszteri jogkörénél fogva ő maga nem mondhatja fel a szerződést, jogi lépéseket az ügyben az MNV tehet, ő pedig legfeljebb utasíthatja erre a vagyonkezelőt.
Oszkó Péter elmondta, hogy elsősorban a legolcsóbb, megegyezéses megoldásra törekednek az állam szempontjából.
Ezzel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerződés felbontását össze kell vetni minden más olyan lehetőséggel, amellyel esetleg hasonló eredményre juthatnak, de  az állam számára kisebb lenne a kockázat.
A pénzügyminiszter elmondta: Budai Gyulát azért hívták meg a Pénzügyminisztériumba, mert több egyedi ügyről is jelzett aggályokat.
Budai Gyula a tájékoztatón kifejtette, hogy 90 százalékban a sukorói ügyről volt szó a megbeszélésen, ahol bemutatta a tárcavezetőnek a kért dokumentumokat.
Hozzátette, továbbra is az a kérése: a sukorói ügyet ne a bíróságon rendezzék, hanem Oszkó Péter utasítsa a vagyonkezelő vezetőjét, hogy álljon el a csereszerződéstől.
Álláspontja szerint közte és Oszkó Péter között abban van nézeteltérés, hogy míg ő azt állítja, van lehetőség a szerződés felbontására, addig a pénzügyminiszter azt mondja, vizsgálódni kell.
A Fidesz-szövetséges Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója - aki egyben a Fidesz választókerületi elnöke is - megismételte: ha az ügy átcsúszik egy következő kormány ciklusára, "első lépésünk, hogy azonnal felbontsuk a szerződést". Oszkó Péter erre reagálva megjegyezte, nem szeretné rendezetlenül hagyni az ügyet.
Budai Gyula a tárcavezetővel folytatott egyeztetést megelőzően a Pénzügyminisztérium előtt újságíróknak azt mondta, szerinte azonnali hatállyal fel kellene mondani a sukorói kaszinóberuházás szerződését, és "nem kellene maszatolni".


MTI

A sukorói kaszinóüggyel kapcsolatos korábbi anyagainkat itt olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!