Esély: új munkahelyek százait hozza a gyár!

Székesfehérvár - Az autóipari válság ellenére itt bővíti tevékenységét a világ egyik legnagyobb elektronikai és akusztikai berendezéseket gyártó vállalata.

Klecska Ernő


A gyár bővítése 2011-ben zárul le, s 260 új munkahelyet teremt
Fotó: Gregority Antal

260 új munkahelyet teremt Fehérváron a Harman International 466 főt foglalkoztató leányvállalata, a Harman Becker Automotive System Kft.. A Sóstó Ipari Parkba 3,7 milliárd forintos beruházással felépült, 12 ezer négyzetméter alapterületű új egységben a gépberuházás és a gyártás bővítése 2011 júniusára zárul le - jelentette be pénteken,  a  beruházás állami támogatásáról szóló megállapodás aláírását követően David Karch, a Harman International  alelnöke és Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági  miniszter.
A Harman/Becker 1995 óta van jelen Székesfehérváron. Jelenleg  főleg luxuskategóriás  autókba épített hangszórókat, valamint rádió- és navigációs rendszerek részegységeit gyártja, de ma már mobilkommunikációhoz és navigációhoz szükséges elemeket is készítenek. Megrendelői között szerepel a BMW, az Audi, a Mercedes, a Porsche, a Volvo és a Ford.  A vállalkozás évi 14-15 milliárd forint forgalmat  ér el, termékeit szinte mind exportálja, s kivitelét az új beruházással meg is duplázhatja - mondta Kis István gyárigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!