Gyanús kötvénykibocsátás Móron: másodszor sem tudták megvitatni

Mór - A település által kibocsátott kötvényekkel összefüggésben zajlik nyomozás az önkormányzatnál - mondta el lapunknak a várost kormányzó koalíció két prominense.

B. Kiss László

Hét képviselő indítványára másodszor hívott össze rendkívüli képviselőtestületi ülést a polgármester. A városatyák az önkormányzatnál zajló vizsgálatokról, nyomozásokról, illetve azok állásáról kívántak tájékoztatást kapni. A  múlt heti rendkívüli ülés - kellő létszám híján - nem volt határozatképes, csütörtökön pedig ugyan meg volt a testület határozatképessége, a téma napirendi tűzéséhez azonban már nem jött össze  a szükséges többség.
 Az ülést követően két képviselő  - Törő Gábor, a Fidesz móri szervezetének vezetője, választókerületi elnök, és Czachesz Gábor, a Kereszténydemokrata Néppárt móri elnöke  - arról tájékoztatta lapunkat, hogy   egy feljelentés nyomán   az önkormányzat által kibocsátott kötvényekkel összefüggésben  kezdeményezett vizsgálatot a Pest megyei ügyészség. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik. A rendőrség  a polgármesteri hivatalból bekérte a kötvény kibocsátásával kapcsolatos szerződéseket, és tanúként hallgatta ki az önkormányzat pénzügyi bizottságának tagjait. Minderről a hivatal dolgóitól, illetve a pénzügyi bizottság tagjaitól értesültek - mondta el a két képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!