Világosi Gábor csalódott az SZDSZ jelenlegi helyzete miatt

FMH - Aggasztónak tartja, ami jelenleg a Szabad Demokraták Szövetségében történik Világosi Gábor, a párt városi szervezetének elnöke, az Országgyűlés alelnöke.

Ármás János

A szabad demokraták legutóbbi küldöttgyűlésén távozott a párt éléről az addigi elnök, Fodor Gábor és valamennyi vezető testületet teljesen új személyekkel választottak újjá. A nyolcvanas évek Demokratikus Ellenzékéből induló, majd a rendszerváltó pártot életre hívó politikusok, a kemény mag - miként önmagukat irónikusan minósítették: a kömény mag - tagjai eltüntek a pártból. Egyedül Szentiványi István maradt, aki elvállalta az Országos Tanács irányítását.
A Hírlap Világosi Gábornál érdeklődött: szerinte mi a helyzet, miként redukálhatta le ennyire önmagát egy rendszerváltó párt? A városi elnök szerint több mint esztendeje tudták, hogy a korábbi egység megbomlott. Mindez történt annak ellenére, hogy a legfontosabb döntéseket, mint a koalícióból történő kilépést, illetve késöbb a Bajnai-program támogatását megszavazták - bár a későbbi nyilatkozatok nem ezt tükrözik.

A jelenlegei helyzettel kapcsolatban idézzük a fehérvári városi elnök véleményét:  "Országos elnökünk van, új ügyvivői testületünk is, bár az elnök kijelentései számomra értelmezhetetlenek: amit a frakciónak nyilatkozik, üzen, azzal nem tudok  mit kezdeni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!