Nincs bizonyíték, megszüntették a nyomozást Bodajk polgármestere ellen

Bodajk - Megszüntették az Oszlánszki Zsolt, Bodajk polgármestere ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást.

B. Kiss László

Több mint egy évvel ezelőtt névtelen bejelentés alapján indult nyomozás Oszlánszki Zsolt, Bodajk polgármestere ellen.   A gyanú szerint az elöljáró 2006 tavaszán hivatali helyzetével viszaélve, azért utalt ki egy helybéli házaspárnak fejenként tízezer forintot, hogy abból 13 ezret, a vele szemben csaknem két éve fennálló tartozására hivatkozva, visszakérjen. A nyomozás határidejét több alkalommal meghosszabították.  A polgármester, akit  október 23. alkalmával magas állami kitüntetésben részesítettek - etikai okokra hivatkozva - az elismerés átvételét a nyomozás lezárásáig visszautasította. 
Mivel a nyomozás olyan bizonyítékot, mely a tanúk (azaz a házaspár) által előadottakat egyértelműen megerősítené, nem tárt fel, és ilyen jellegű eredmény a nyomozás folytatásától sem várható, a gyanúsítottal (azaz Oszlánszki Zsolttal) szemben folytatott eljárást bizonyítottság hiányában szüntettem meg - áll a megyei főügyészség határozatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!