Az RFV hőszolgáltatásra szerződött a Fejér Megyei Önkormányzattal

Az RFV Nyrt. a Fejér Megyei Önkormányzattal közös céget hoz létre a megyei intézmények energia-hatékony hőszolgáltatásának ellátására - közölte a cég csütörtökön.

feol.hu

A létrehozandó Fejér Megyei Energia Szolgáltató Nonprofit Kft.-ben az RFV-nek 49 százalék tulajdona lesz.
A Kft. feladata az önkormányzati intézmények részére nyújtott energia-hatékony hőszolgáltatás 15 éves periódusra, az önkormányzati intézmények fűtési rendszereinek vagyonkezelésével.
A megállapodás szerint az RFV 1,335 milliárd forint értékben korszerűsítő beruházást hajt végre, és a Fejér Megyei Önkormányzattal 504 millió forint értékű bérleti szerződést köt. A beruházás szakmai lebonyolítása és finanszírozása a korábbi hasonló projektekkel azonos módon az RFV feladata, ez önkormányzati forrást nem igényel.
A létrejövő többségi önkormányzati tulajdonú cég a megye összes településének, városának nyújt csatlakozási lehetőséget a korszerűsítési programhoz és a hatékony energia-szolgáltatáshoz. Az RFV 20,5 százalékos energia megtakarítást garantál.
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett RFV Nyrt. ügyfelei számára az energiaköltség megtakarításaiból megtérülő, energetikai beruházásokat valósít meg, amelyeket hosszú futamidőn keresztül üzemeltet és karbantart, megbízói általában önkormányzatok. A beruházásokat főként banki hitelből finanszírozza a cég.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!