Fellebbez a Jobbik Kivágó Iván Györgyné képviselősége ellen

FMH - A Jobbik az Országos Választási Bizottsághoz fellebbezett azért, hogy a pártállami állambiztonsági múlttal rendelkező Kivágó Iván Györgyné ne tölthesse be a Fővárosi Közgyűlésben Hunvald György szocialista képviselő helyét - tudatta a Jobbik az MTI-vel csütörtökön.

feol.hu

Az ingatlanügyletek miatt korrupciós cselekmények gyanújával két hónapja előzetes letartóztatásba került VII. kerületi szocialista polgármester, Hunvald György a közelmúltban lemondott közgyűlési mandátumáról, a helyére pedig Kivágónét delegálták a fővárosi szocialisták.
    
A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) vasárnap döntött arról, hogy Kivágóné ülhet a letartóztatásban lévő Hunvald helyére, és amennyiben nem érkezett volna kifogás az FVB döntése ellen, Kivágóné csütörtökön letehette volna a képviselői esküt, és elfogadhatta volna a közgyűlés a főváros költségvetését. Ugyanis Hunvald letartóztatásakor megszűnt a Fővárosi Közgyűlésben az MSZP-SZDSZ koalíció egyfős többsége, és ezért nem fogadták el a törvényben előírt március 15-ei határidőig a főváros költségvetését.

 A Magyar Nemzet hétfőn írt arról, hogy az új képviselő-jelölt - aki egyébként Soroksár alpolgármestere - az 1970-es évektől hálózati személy volt, az 1980-as években pedig az állampárti titkosszolgálat III/II-es csoportfőnökségén kémelhárítással foglalkozott.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!