Eduardo Flores a Hallgatás hadművelet idején - Fotóval

FMH - Eduardo Rózsa Flores magyar-bolíviai-horvát állampolgár lehet a Bolíviában meggyilkolt egyik merénylő. Flores a délszláv háború idején a Hírlap tudósítójaként is dolgozott, közös könyve jelent meg lapunk egyik munkatársával.

feol.hu

Eduardo Rózsa Flores és Tihanyi Tamás, lapunk munkatársa közös könyvet adott ki, amely Flores délszláv háborús tudósításait is tartalmazza. A Hallgatás hadművelet - Írások a délszláv háborúról című könyvet 1996-ban adták ki.
Fotónk 1996-ban készült Okucsániban, a magyar missziós táborban, amikor könyvbemutatót tartottak a szerzők.



A képen balról jobbra: Eduardo Rózsa Flores, Tihanyi Tamás, ifj. Kiricskovics Antal fotoriporter, Görög István ezredes, a tábor akkori sajtóreferense

Három személyt agyonlőtt és kettőt őrizetbe vett a bolíviai rendőrség egy "terrorista bandából", amelynek tagjai állítólag Evo Morales államfő ellen akartak merényletet elkövetni. A bandának több magyar tagja volt.
A bolíviai Santa Cruzban megjelenő El Deber című újság pénteki információi szerint a rendőrök a helyi Las Américas szállodában végrehajtott művelet során lőtték le Eduardo Rózsa Florest, Magyarosi Árpádot és Michael Martin Dwyert.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!