Lefülelték a rejtélyes keréklopások elkövetőit

<b>Székesfehérvár</b> - Keréklopásra specializálódott tolvajokat vontak ki a forgalomból a rendőrök. Ezzel végre vége a rejtélyes rablásoknak?

feol.hu

Két autótulajdonos is keréklopást jelzett csütörtökön reggel a Rigó utcából. A társasház területére a kerítésen keresztül ment be ismeretlen tettes és egy Suzuki SX4, valamint egy Toyota Yaris mind a négy kerekét leszerelte és eltulajdonította. A két gépkocsiban keletkezett lopási kár 100-100 ezer forint. A nyomozók későn éjjel fogták el a két feltételezett elkövetőt. Elfogásukkal úgy tűnik megszűnhetnek a rejtélyes keréklopások a városban.

Székesfehérvár területén egy ideje rejtélyes keréklopások borzolják az autósok és a bűncselekmények ügyében nyomozó rendőrök idegeit közölte R. Szabó Ágnes sajtószóvivő.
Lakótelepi parkolókban, társasházi udvarokban, családi házak zárt területén egyaránt előfordultak hasonló bűncselekmények. Az ismeretlen tettesek ugyanúgy vitték az alumínium felnire szerelt abroncsokat, mint az acélfelnire szerelteket. Gyorsan, szakszerűen szabadították meg papucsaitól a parkoló autókat. Nem egy esetben nem érték be kerekekkel, feltörték az autót és amit találtak benne elvitték. Csütörtökön némi fordulat következett be ez ügyben: reggel két autótulajdonos tett bejelentést, hogy társasházi lakásuk udvarán lecsupaszítva találták járműveiket. 
A székesfehérvári nyomozók gépjárműügyekre szakosodott csoportja késő éjjel már a Rádió lakótelepen ténykedett. Látókörükbe került két férfi, akikkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy közük lehet a lopáshoz. A 30 éves székesfehérvári, illetve 44 éves kálozi férfit igazoltatásukat követően előállították. Garázsukban hiánytalanul megtalálták a reggeli lopásból származó nyolc kereket. E mellett olyan tárgyak is előkerültek, amelyek eredete tisztázásra szorul. A nyomozók feltételezik, hogy olyan autófeltörésekből származnak a megtalált tárgyak, ahol kerekek is tűntek el. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Őrizetbe vételük mellett tovább folyik az eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!