Doyne állapota, Bell fogadalma

<b>Székesfehérvár</b> - Az Albacomp kosarasainak könnyebb hete van, csak vasárnap játszanak. Rájuk is fért már ez a rövid pihenő, hiszen január 3-a óta hetente kétszer meccseltek.

Silye Sándor

Az albásokra nem vár vasárnap könnyű csata, hiszen a találkozó kezdési időpontja szokatlan, a televíziós közvetítés miatt 13 órakor indul útjára a játékszer. Lehet, hogy sokan otthon ebéd helyett (közben) szívesen néznek kosárlabdát, játszani aligha öröm ekkor, de hát a televízió nagy úr... A fehérváriak számára jó hír, hogy megvizsgálták Doyne-t, és kiderült, hogy nincs komolyabb baj. Megkérdeztük, hogy mit érzett a Pécs ellen a sérülése alkalmával, de jellemző módon nem volt hajlandó megnyílni...

- A Pécs elleni meccsen annyi történt, hogy győztünk, Rashad Bell és Velibor Radovics nagyon jól játszott. Hogy balszerencsés lennék, mert kétszer is megsérültem ebben a szezonban? Ez nem így van, inkább szerencsés embernek érzem magam, mert vezetjük a tabellát, és jó csapatban játszhatok - mondta.

Ez van. De ismerve Bam Doyne-t tudjuk, érzékenyen érintette az újabb sérülés, és ezért nem beszél erről szívesen. Nagyon szeret játszani, nyerni, és mindent megtesz a csapat sikeréért. Szerencsére kiderült: kisebb a baj, mint elsőre látszott, kezelésekre jár, lehet, hogy csütörtökön edzhet, vasárnap játszhat. Bam olyan, amilyen, jó, odaadó játékos, aki fiatal még. De persze meg kell tanulnia, hogy vannak egyéb kötelezettségei is - a nézők felé. Ha már egyszer ők is kedvelik...

Több szurkoló érthetetlenül áll a csapat egyik legjobbja, Rashad Bell esete előtt. Az erőcsatár idén is kiemelkedik a magyar mezőnyből, ő vezeti a pontdobók listáját, illetve az IBM-pontokat tekintve is az első helyen áll, azaz ő a magyar pályák leghasznosabb kosárlabdázója. De! Január 8. óta, a Közép-Európa Kosárlabda Liga első mérkőzését követően, a Klosterneuburg elleni remeklése után egy jó meccse (Pécs) és néhány villanása volt csupán, és önmagához képest halványabb teljesítménnyel rukkolt elő. Meg akartuk kérdezni, miként vélekedik minderről, amikor Peresztegi Nagy Ákos vezetőedzőbe botlottunk, és kiderült, hogy néhány órával korábban éppen egy órán át beszélt a játékossal. Így a mester volt Rashad magyar hangja .

- A támadójátékában ő is érezte, hogy gyengébben teljesített. Az a sokrétűsége, ami jellemezte az első hónapokban, eltűnt, érezte is ezt. Felhívtam a figyelmét, hogy támadásban ismét legyen olyan aktív, kiszámíthatatlan, mint amilyen egyébként általában. Tudja, néhány meccsen gyengébben teljesített, a tegnapi beszélgetésünk végső következtetése az, hogy megfogadta: összeszedi magát, és amit kérek tőle, azt maximálisan végrehajtja - öszegzett a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!