Még veszélyes a Velencei-tó jege!

<b>FMH</b> - Hiába összefügő a Velencei-tó jege, mégis életveszélyes rámenni, hiszen még nem érte el a tíz centiméteres vastagságot. Sajnos beszakadhat az alatt, aki ennek ellenére rámerészkedik.

feol.hu

A balesetek elkerülése érdekében az év utolsó napján a rendőrség ellenőrzi a tó környékét. Jelenleg egyetlen kijelölt korcsolyapálya sem működik a Velencei-tavon, mert a jégre menni életveszélyes - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Velencei-tó átlagvízszintje jelenleg 138 centiméter, az agárdi vízmérce közelében szerdán állójég alakult ki, de ez mindössze 4 centiméter vastagságú.

Turbók János, az agárdi Pop Strand főrendezője is azt közölte, hogy az agárdi kijelölt pálya még nem működik. "Fokozottan kérünk mindenkit, hogy vigyázzanak: még ne korcsolyázzanak a Velencei-tavon" - jelentette ki. Az agárdi pályán egyébként a tó jegére évtizedek óta akkor lehet rámenni, amikor a zene megszólal. "Figyelni kell a zenét" - tanácsolta a bizonytalanoknak Turbók János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!