Cece

2013.11.23. 09:14

Játékosan sportolnak a cecei gyerekek

Cece - Nem csak a kötelező iskolai órákon, de délutánonként is sportfoglalkozáson vesznek részt a cecei gyerekek. Az alsó tagozatosok játékos vetélkedésre készülnek.

Miskei Anita

Az általános iskolában fontosnak tartják a pedagógusok, hogy az egészséges életmódra neveljék már a legkisebb gyermekeket is. Ebben segítségükre van egy édesipari vállalat is, mely évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. Az általuk létrehozott program célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részének tekintsék a fiatalok, s vonzóvá tegyék azt a gyermekek számára. A Cecei Általános Iskola második, harmadik és negyedik évfolyamos tanulói részt vesznek a rendezvénysorozaton – mesélte nagy örömmel Sohárné Bali Mária, az iskola pedagógusa.

– Iskolánk szívén viseli a gyerekek egészséges életmódra nevelését, és a mindennapi testmozgást. Ezért is örültünk a lehetőségnek, hogy támogatott formában, az életkori sajátosságaiknak megfelelő feladatokkal ismertethetjük meg a gyerekekkel a mozgás örömét. Izgalmas feladatokkal találkozhattak a gyerekek, s különösen szimpatikus volt számunkra, hogy azok mindegyike a fogyatékos gyerekeket nevelő iskolák tanulói számára is végrehajthatóak. Sok gyermeket megmozgató programok ezek. Iskolánknak legalább kéthetente edzést kell tartani a testnevelés órán kívül is délutáni sportfoglalkozás keretében, ami jó alkalom arra, hogy a gyerekeket átmozgassuk játékos keretek között is – mesélte a pedagógus. Hozzáfűzte, a gyerekek jövő áprilisban más iskolák tanulóival is összemérhetik tudásukat a program keretében egy elődöntő, majd döntő folyamán. Földi Józsefnével, a program felelősével hétfő délutánonként tartják a felkészítő edzéseket. A gyerekek igen izgatottan várják a feladatokat hétről hétre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!