Bulvár

2009.05.06. 12:05

Új arcot kapott a nő, akinek férje lőtte szét az állkapcsát

FMH - Egészen elképesztő változáson ment keresztül az az asszony, akinek 22 órás műtéttel tették helyre valamelyest az arcát, így újra tud szilárd ételt enni, mosolyogni, szagolni, ízlelni.

feol.hu


Fotó: MTI/AP/Clevelandi Klinika

A Clevelandi Klinika képei, amelyeken az  első amerikai arcátültetési műtéten átesett Connie Culp látható operációja előtt (balra) és után. A 46 éves kétgyermekes családanya arcának középső részét a férje lőtte el 2004-ben. A nő elveszítette az orrát, a pofacsontját, a szájpadlását és az egyik szemét. Connie Culpba egy agyhalott nő arcrészeit: csontjait, izmait, idegeit, véredényeit ültették be 22 órás műtéttel a Clevelandi Klinikán 2008. december 10-én. Azóta ismét tud szilárd ételt enni, önállóan lélegezni, beszélni, mosolyogni, szagolni és ízlelni. Az orvosok újabb, javító operációt terveznek a nő arcán, amint elég jó lesz a vérkeringése és kifejlődnek teljesen az arcizmokat mozgató idegek. Az új arcot kapott nő 2009. május 5-én, a klinikán tartott sajtóértekezleten jelent meg először a nyilvánosság előtt. 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!