Bulvár

2010.04.11. 07:59

Megjelent a Maszkura és a Tücsökraj második albuma

Két év alatt a pince-kocsmákból indulva a fesztiválszínpadokig jutott a Maszkura és a Tücsökraj nevű formáció. A zenekar tavalyi Szégyentelen című bemutatkozó albuma után most egy újabb nagylemezzel jelentkezik, amely a Kérlek, így szeress címet viseli.

Gyuricza Ferenc

A Marosvásárhelyről Budapestre költözött, majd a kenyerét eleinte a békásmegyei aluljáróban zenélve kereső Bíró Szabolcs harmonikás-énekes által alapított Maszkura és a Tücsökraj szinte minden médiatámogatás nélkül vált az ország egyik kedvelt zenekarává. Az együttes bemutatkozó albuma a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége hivatalos albumlistáján a negyedik helyig jutott előre, maga a formáció pedig a hazai fesztiválok egyik legkedveltebb előadójává vált, s ezzel az idei Fonogram-gálán az Év felfedezettje címre is jelölést kaptak.

A zenekar Kérlek, így szeress címmel a napokban jelentett meg második albumát. A lemezen szereplő dalok szövegvilága néhol szürreális, máskor egészen őszinte, de tud népies jelegű is lenni. A standard témák mellett - mint szerelem vagy az alkoholmámor - többször előkerül a magyarság és a cigányság gondolata is. Az egyedi szövegvilághoz változatos zenei alapok társulnak. A Maszkura és a Tücsökraj az első albumhoz hasonlóan ezúttal is temérdek stílust vonultat fel a kőkemény funk-tól és R&B-től kezdve a latin zenén át egészen a csárdásig. A dalokat virtuóz hangszeres szólók teszik még változatosabbá. A zenekar a lemezbemutató koncertjét április 10-én tartja a budapesti Gödör Klubban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!