Bulvár

2016.10.20. 10:56

Az utóbbi évek leginnovatívabb hazai zenekara húzza le a rolót

Megszűnik a Zombori együttes – jelentette be közösségi oldalán a Fehérváról nyolc éve indult, a Talentometer versenyen két éve világzenei kategóriában első helyet elért zenekar.

Klecska Ernő

A táncházkultúrán alapuló, városi világzenét kitaláló, nagy sikerrel játszó együttes, amely nevét az egyik fehérvári buszmegállóról kapta, utolsó fehérvári koncertjét a hétvégén a Randomban játszotta, búcsúfeellépése pedig a fővárosi Akváriumban lesz december 8-án. A Zombori zenéjében a magyar (főleg moldvai) népzene lüktető táncházi energiája finom jazzes mozzanatokkal és progresszív elektronikus hangzással keveredik, ami ellazulásra és fékevesztett örömködésre egyaránt alkalmas. 2013 májusában jelent meg első kislemezük, a Napvilág, holdvilág.

A Csordás Zita, Novai Gábor, Szabó Dániel, Jeszenszki Márton és Máhr Dániel összetételű csapat beszámolója szerint:mivel mindannyian sokféle dologgal foglalkoztak, egyre kevesebb időt tudtak egymásra, így a zenekarra fordítani, ezért végül úgy döntöttek, hogy így ebben az állapotban nem érdemes tovább folytatni. Csordás Zita a Mayberian Sanskülotts formációban folytatja, Novai Gábor és Szabó Dani a Mōrk együttesben törnek a filozofikus pop legmagasabb csúcsára, Jeszenszk Marci spanyolt tanít, Máhr Dani pedig a művelődési házakban terel majd mindenkit a kultúra felé.

A Zombori nem pusztán az általa alkotott műfajjal lett ismert és sikeres, hanem egyéb innovatív ötleteivel. Nemrég például az informatikai portálokra is felkerült a kezdeményezés, amikor egyedülálló módon nem klippel vagy úgynevezett "lyricvideóval" vezetik fel legfrissebb, Rágyújtok megint című szerzeményüket, hanem egy cicás internetes játékkal, amelyben a macskaháton repülő énekesnőt földönkívüliek, korsó sörök és mindent lelassító cigaretták között lehetett navigálni.

 

Képek: Zombori,  a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!