Bodajk

2013.06.24. 16:07

Korlátozás, csupán méterekre

Bodajk - Olvasónk egy sebességkorlátozó tábla kapcsán panaszkodott. Megnéztük.

Tribolt Lajos

Nézzék meg, itt a 30 kilométeres sebességkorlátozó tábla és tíz méterrel odébb útcsatlakozás van, amely feloldja a tábla hatályát - magyarázza olvasónk, Füzi Imre. Azután megmutatja, hogy feljebb, a bodajki Petőfi úton, a templomon túl a másik oldalon is métereken belül oldja fel a tábla hatályát a két oldalról becsatlakozó utca. Olvasónk sejti, hogy a korlátozásra a két tábla közötti szakaszon található templom felújítása miatt van szükség, ott a járda is le van zárva. Csak azt nem érti, mit ér a párméteres hatályú korlátozás.

Füzi Imre a portája előtt álló, néhány méter hatályú táblánál (Fotó: Nagy Norbert)

A helyszínen mi sem értettük, de Molnár István, a közútkezelő fehérvári vezetője elmondta, hogy a táblákat kihelyező munkatársai a lezárt járda két végpontján szerették volna biztonságosabbá tenni a gyalogosok átkelését a másik oldalra. A megoldás valóban nem szerencsés, intézkedett a változtatásra. Kedden a csurgói oldali táblát előbbre viszik, a Mór felőli 30-as táblát pedig a kereszteződés után megismétlik. A sebesség-korlátozásra ugyanis nem az építési munkák miatt van szükség, hanem a gyalogosok átkelésének biztonságához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!