Beloiannisz

2015.03.09. 16:50

A Lenin tér elnevezését kifogásolták

Beloiannisz - A Lenin tér elnevezését kifogásolta a Jobbik Beloianniszban. Most még marad az elnevezés.

Tribolt Lajos

Balogh Zoltán, a Jobbik megyei képviselője közleményt juttatott el hozzánk. Ebben azt írja, hogy 2013. január 1-jén lépett hatályba az a törvény, amely szerint közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.

Papalexisz Kosztasz beloianniszi polgármester

Gárdonyban Kellner Imre, a Jobbik helyi szervezetének elnöke, illetve Varga László Béla önkormányzati képviselő nyílt levélben kérte Tóth István polgármestert, hogy a közgyűlés vegye napirendre a kommunista utcanevek megváltoztatását kérő javaslatukat. A kérés pozitív fogadtatásra talált, s március elején a közgyűlés a javaslatot elfogadta.

Nem járt viszont sikerrel Léstár Mihály Beloianniszban. Az ottani testület a javaslatot elutasította, s egyelőre maradnak a kommunista utcanevek. Fontos tudnivaló, hogy a lakosoknak az utcanevek változása a törvény értelmében plusz költséggel nem jár.

Beszéltünk Beloiannisz polgármesterével, Papalexisz Kosztasszal. Ő elmondta, a testület nem akart egyelőre az üggyel foglalkozni. A törvényt betartják majd, csak náluk óvatosabban kell az ilyen ügyekkel foglalkozni. A polgármester szerint a Lenin tér és a Zalka Máté utca tartozhat az inkriminált elnevezések közé. Előbb-utóbb foglalkoznak az üggyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!