Beloiannisz

2016.08.22. 17:55

A faluért dolgozott

Beloiannisz - Augusztus 20-án a Beloianniszért díj átadásával a faluért kiemelkedő munkát végzőket is ünneplik a településen. A díjat idén posztumusz Kovács Józsefné Ida néni kapta.

FMH-információ

1960-ban kezdte pedagógus pályafutását a nagylóki iskolában, három év múlva költöztek férjével Beloianniszba, ahol 2002-ig, nyugdíjazásáig tanított, néhány évig igazgató is volt. Unokája megszületése után visszavonult az aktív tanítástól, de a közösségi élettől nem. Minden iskolai ünnepélyen, községi rendezvényen részt vett, segítette a fiatalokat. Mindenki tisztelte, szerette, volt tanítványai, falubeli lakótársai megrendülten emlegetik azóta is.

A képviselő-testület a volt kollégák, barátok és rokonok jelenlétében a nagylóki temetőben is lerótta tiszteletét Ida néni sírjánál Fotó: önkormányzat

A képviselő-testület egyhangúlag ítélte neki az idei díjat. A települési ünnepen Papalexisz Kosztasz polgármester méltatta őt az ünnepi köszöntő után.

Címkék#Beloiannisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!