Belföld

2010.07.09. 15:11

Szijjártó: Orbán időben javasol házelnököt

FMH - A Fidesz kétnapos elnökségi ülést tart Alcsútdobozon, ahol konzultáltak az Országgyűlés új elnökének megválasztásáról is. Orbán Viktor miniszterelnök az elnökségi tagok álláspontját és szempontjait mérlegelve kellő időben megteszi személyi javaslatát - közölte a miniszterelnök szóvivője pénteken

MTI

Szijjártó Péter közleménye szerint a miniszterelnök-pártelnök a kellő időben megteszi személyi javaslatát, úgy, hogy még az Országgyűlés nyári szünete előtt a képviselők megválaszthassák az új házelnököt.
Sajtóinformációk szerint a posztra Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke a legesélyesebb. A Népszabadság szerdai számában arról számolt be, Kövér Lászlónak a Fidesz e heti elnökségi ülésén, legkésőbb a jövő hét elejéig nyilatkoznia kell arról, elvállalná-e ezt a feladatot. 
Az Index pénteken arról írt, hogy Kövér László jelölésről a párt elnökségi ülése döntött. Mint írták, a testület csütörtök-pénteki találkozóján várhatóan azt is véglegesítik, hogy Tarlós István lesz a párt főpolgármester-jelöltje.
Azért kell új házelnököt választani, mert a tisztséget jelenleg betöltő Schmitt Pál augusztus elejétől köztársasági elnök lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!