Belföld

2009.07.16. 12:56

Megunták a száguldozást, saját szakállukra fekvőrendőrt építettek

Minden bizonnyal elegük lett a környéken száguldozókból azoknak az ismeretleneknek, akik nemrégiben önszorgalomból építettek fekvőrendőröket Szolnok egyik vízparti üdülőövezetében - derült ki a városi rendőrkapitányság csütörtöki felhívásából.

feol.hu

Az ügybuzgó „aktivisták” - ahogy a nagy könyvben meg van írva - meleg aszfaltból négy sebességcsökkentő bordát is kialakítottak az alcsiszigeti Holt-Tisza közelében húzódó egyik utcában. Ráadásul „ha már lúd, legyen kövér” alapon jól megtermett fekvőrendőröket barkácsoltak az úttestre.
A hatóságok szerint azonban ezzel mindjárt két komoly hibát is elkövettek. Egyrészt nem elhanyagolható szempont, hogy a 15-20 centiméter magas építmények engedély nélkül készültek. Másrészt ha arra alkalmasak is, hogy megóvják a hangulatos üdülőövezet ingatlantulajdonosainak nyugalmát, paramétereik, illetve kialakításuk miatt kifejezetten veszélyeztetik az ott közlekedőket. Különösen azért, mert a járművek futóművét próbára tevő bordák - figyelmeztető táblák hiányában - minden előzetes jelzés nélkül, váratlanul jelennek meg a vezetők látóterében.
Így egy névtelen bejelentés nyomán a városi kapitányság most felhívást közzétéve igyekszik felkutatni az önkéntes aszfaltmunkásokat. A rendőrök persze nem elismerésüket szeretnék kifejezni, sőt előreláthatólag súlyos felelősségre vonás, alapesetben háromévi szabadságvesztés várhat a magánakció végrehajtóira a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt a napokban indított eljárás következményeként.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!