Belföld

2017.07.17. 18:55

Elkészült a Pétfürdői csomópont

A Székesfehérvár, illetve Veszprém felől érkezők mától már használhatják a több ütemben megépülő új Pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as számú főutat.

FMH-információ

A régi Pétfürdői csomópont átépítése miatt három hónapon át, a Veszprém irányába, körülbelül 200 méterrel arrébb kialakított ideiglenes csomóponton át közlekedhetnek az autósok. A Pétfürdő felé haladó terelőúton a ki- és beközlekedés zavartalanságának érdekében lámpás irányítás mellett, váltakozó irányban haladhat a forgalom.

Amint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től megtudtuk, a Várpalotát elkerülő út I. ütemének kivitelezési munkáit ütemterv szerint végzik. Befejezték a közműkiváltási munkálatokat, és május végére elkészült a 7204 jelű Várpalota-Nádasdladány összekötő út különszintű csomópontja is. A korábban megszokott forgalmi rend megváltozott, június eleje óta már az új csomóponton keresztül, de továbbra is szigorú forgalomkorlátozás mellett halad a forgalom.

A II. ütem építésének keretében az elmúlt hetekben többek között aszfaltozási munkálatok, valamint a Pétfürdői csomópont vasbeton hídjának építési munkáit végzi a kivitelező, dolgoznak a közúti felüljárók felújításán is, még tartanak a közműkiváltási munkálatok is. Várhatóan 2018 márciusára az elkerülő mindkét üteme elkészül, és az autósok használhatják a főút Várpalotát délről elkerülő szakaszát. A fejlesztésnek köszönhetően a város mentesül az áthaladó tranzitforgalomtól, csökken a levegő- és zajszennyezés. A kivitelezést az SDD Konzorcium (Dömper Kft.; Subterra - Raab Kft.; Pannon - Doprastav Kft.) végzi, nettó költsége 21,84 milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!