Belföld

2011.02.24. 05:57

Honosítási ünnepséget szervez a Lakitelek Népfőiskola

Kárpát-medencei Testvértalálkozót és honosítási ünnepséget szervez augusztus utolsó hétvégéjére a Lakitelek Népfőiskola - olvasható Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Felföldi Zoltán lakiteleki polgármester közös üzenetében.

MTI

A Mezőségi Őrzőkör Alapítvány hírlevelében közzétett felhívásban felidézik, hogy a törvényi szabályozás szerint a kedvezményes honosítást igénylők az állampolgársági esküt magyar külképviseleten, vagy szabadon választott, az igényléskor megjelölt polgármester előtt tehetik le. 
A lakiteleki önkormányzat, valamint a Lakiteleki Népfőiskola augusztus 26-28-án Kárpát-medencei Testvértalálkozót és honosítási ünnepséget szervez, amelynek keretében augusztus 27-én, szombaton állampolgársági eskütételt tartanának. 
 Az Országgyűlés alelnöke és a polgármester közös felhívásukban arra is kitérnek, hogy 2011. január 1-jétől az elszakított országrészekben élő magyarok nagy számban igénylik "jogos jussukat": a magyar állampolgárságot. A magyar Országgyűlés alelnökeként és Lakitelek polgármestereként ennek rendkívüli jelentőséget tulajdonítanak - folytatják, hozzátéve: ezt kívánják kifejezni azzal, hogy a magyar állampolgárságot igénylő, a jelenlegi határokon kívül élő magyaroknak felajánlják, hogy az állampolgársági esküt Lakiteleken tegyék le.
A hétvégi ünnepségsorozat részeként emellett Országzászlót és Trianoni Haranglábat állítanak a Templom parkban, és a nagyközség hivatalos testvértelepülési kapcsolatot létesít több, Kárpát-medencei településsel. A népfőiskolán ökumenikus Istentisztelet keretében avatják föl a Szent István kápolna festett üvegablakait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!