Belföld

2009.03.21. 13:19

Bokros elvállalná a válságkormány vezetését

Gyöngyös - <i>Bokros Lajos</i>, a Horn-kormány volt pénzügyminisztere újságírói kérdésre válaszolva mondta el, hogy vállalná a válságkormány vezetését. <i>Lendvai Ildikó</i> frakcióvezető szerint viszont Bokros szóba sem jöhet.

nincs nev

Bokros Lajos Gyöngyösön, a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján kijelentette: "Ha a felelős magyar Országgyűlés engem, vagy mást felkér arra, hogy egy válságkormányt vezessek, a magam részéről állok elébe" – adta hírül a HVG. 

Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy bizalmatlansági indítványt kezdeményez maga ellen az Országgyűlésben a hatékonyabb válságkezelés és a sikeres 2010-es választási szereplés érdekében. Az új kormányfő személyére a pártelnök, vagyis Gyurcsány Ferenc és a választmány elnöke tesz javaslatot.  

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a Magyar Rádiónak elmondta: a párton belüli és a párton kívüli miniszterelnök-jelöltre is van forgatókönyve az MSZP-nek, de Bokros Lajos biztosan nem jöhet szóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!