Belföld

2014.05.06. 15:50

Az Akadémia új elnöke Lovász László

Zárt ülésen választották meg a 185. közgyűlés keddi munkanapján a Magyar Tudományos Akadémia főállású vezetőit, az elnököt, a főtitkárt és annak helyettesét.

A jelölőbizottság előterjesztését Vizi E. Szilveszter ismertette a jelenlévőkkel. Az Akadémia elnökévé Lovász Lászlót, főtitkárává Török Ádámot, főtitkárhelyettesévé Barnabás Beátát választották. A nem főállású tisztségviselők az alelnökök, elnökségi tagok, a bizottsági tagok és vezetők. A tegnapi választás eredményeként az élettudományi alelnök Freund Tamás, a társadalomtudományi alelnök Vékás Lajos, a természettudományi alelnök pedig Szász Domokos lesz a következő három évben.

Az MTA új elnöke, Lovász László egyetemi tanár 1985. óta az Akadémia rendes tagja, szakterülete a matematika és a számítógéptudomány. Számos díj birtokosa: Állami Díj 1985, Corvin-lánc 2001, Bolyai-díj 2007, Széchenyi-nagydíj 2008, Kiotó-díj 2010.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!