Belföld

2012.08.17. 15:13

A balatonfüredi Kisfaludy strand lett a legjobb

Balatonfüred - Az idei szezonban a balatonfüredi Kisfaludy strand végzett az első helyen egy a tóparti strandokat bemutató internetes oldal felmérésében.

Napló

A portál iskolai értékelésnek megfelelően lebonyolított osztályozásában tíz témakörben szavazhattak a fürdőzök. Egyes és ötös közötti jeggyel értékelhették a víz, a part, az illemhelyek állapotát, gondozottságát, az úszási, játék és sportolási lehetőségeket, a szolgáltatások bőségét, színvonalát, a parkolási lehetőségeket, a személyzet és a vállalkozók viselkedését, hozzáállását és összességében a fizetett árak és a kapott értékek arányát.

Az idén már negyedik alkalommal lebonyolított akcióba összesen 2566 olyan ember kapcsolódott be, aki a saját adatait is megadta, hogy ezzel ki lehessen zárni a többszörös voksolást. Nyilvános bizonyítványt most is csak azokról a strandokról - összesen 29-ről - állítottak ki, amelyiket külön-külön legalább harmincöten minősítettek. Az érintett strandok mindegyike elérte a 4-es osztályzatot, de egy-egy strand értékelésén belül az idén is jelentős különbségek voltak az egyes kategóriáknál.

A legnegatívabban értékelt jellemzők között továbbra is a parkolási lehetőség áll az első helyen, de a gyenge ár-érték arány is sokat ront néhol a végeredményen. Az alacsony vízszint és egyes strandok iszaposodása miatt az idén több strandnál is romlottak a víz állapotára és az úszási lehetőségekre adott jegyek is.

A 29 strand összesített átlagjegye 4,33 lett, ami egy kevéssel elmarad a tavalyi 4,4-es eredménytől. A 4,66-os átlagjeggyel végző Kisfaludy strand után a második helyen a gyenesdiási Diási Játékstrand szerepel (4,63), majd a harmadikon az alsóörsi Községi strand következik 4,61-es osztályzattal. Az első tízben végzet még a balatongyöröki Községi (4,53), a balatonlellei Napfény (4,48), a csopaki Községi (4,45), a szigligeti Községi (4,45), a vonyarcvashegyi Lidó (4,43), a balatonszárszói Központi (4,42) és a balatonfüredi Esterházy strand 4,37-es eredménnyel.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!