Belföld

2012.05.04. 11:39

Időjárás-jelentés

Pénteken nyugaton, északnyugaton helyenként erősen felhős lesz az ég, másutt a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk.

MTI

Szórványosan várható zápor, elsősorban a Dunától keletre zivatar is kialakulhat. Késő délutántól nyugaton, éjszaka északkeleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Szombaton gomolyfelhős, napos idő lesz, főként északon, északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a nyugati, délnyugati szél csak néhol erősödik meg, szombaton több helyen kísérhetik erős széllökések a délnyugati szelet. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24, 27 fok között várható.

Az időjárási helyzet Európában

Az elmúlt naphoz képest nincs jelentős változás a kontinens időjárásában. Északon és nyugaton továbbra is sok a felhő, az Ibériai-félsziget és a Brit-szigetek térségében több helyen esik az eső, zápor. Skandináviában, valamint az Urál előterében egy hullámzó frontrendszer mentén vegyes halmazállapotú csapadékról érkezik jelentés. Közép-Európában sekély ciklonális mező hatására szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A legmelegebb a szárazföld középső és délkeleti része, a délutáni órákra az említett területeken jobbára 24, 32 fok közé melegszik fel a levegő. Ugyanakkor északon, északnyugaton hűvösebb az idő, a maximumhőmérséklet jellemzően 4, 11 fok között változik.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását az említett ciklonális mezőben áramló, váltakozó nedvességtartalmú levegő határozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!