Belföld

2012.01.17. 18:17

Plágiumbotrány: színt vall a szerdai interjúban Schmitt Pál?

A plágiumgyanúba keveredett államfő mostanában kerüli a nyilvánosságot és a kínos kérdéseket, a média viszont üldözi. Kiderült, hogy Schmitt Pál mégsem tart előadást az Eszterházy Károly Főiskola diákjainak csütörtökön - értesült a Hír24. Január 18-án, szerdán azonban interjút ad az MR1-Kossuth Rádiónak az államfő.

MTI

Az eredeti tervek szerint dr. Schmitt Pál az Eszterházy Károly Főiskola egyik termében beszélt volna az alaptörvényről csütörtök délelőtt. Kedden azonban az alábbi üzenet várta a Neptunra, a belső hálózatra belépő egyetemistákat:

„Tisztelt Hallgatóink!

A Köztársaságelnöki Hivatal - tekintettel a hallgatók kötelezettségeire - úgy döntött, hogy dr. Schmitt Pál, köztársasági elnök, nem zavarja meg a vizsgaidőszakot (sem a vizsgákat, sem a felkészülést) az Alaptörvényről szóló előadásával.

Elnök úr ettől függetlenül meglátogatja intézményünket és személyesen is igyekszik meggyőződni arról, hogy az nemcsak a vidék, hanem a teljes hazai felsőoktatás egyik legjobb és legszínvonalasabb képzést és szolgáltatásokat nyújtó Főiskolája.

dr. Schmitt Pál és a Köztársaság elnöki Hivatal is eredményes és sikeres vizsgaidőszakot kíván Önöknek!”

Arra a kérdésre, hogy lesz-e előadás vagy sem, a Köztársaság elnöki Hivatal (KEH) a következő választ adta a Hír24-nek:

"Schmitt Pál köztársasági elnök országjáró körútján ellátogat az Eszterházy Károly Főiskolára, de a szokásos rendhagyó osztályfőnöki órát más oktatási intézményben tartja, mivel az említett főiskolán - mint az ország többi felsőoktatási intézményében - vizsgaidőszak van."

Schmitt Pál hétfőn tervezéskoordinációért felelős államtitkárrá nevezte ki Csizmadia Norbertet, s átadta neki a kinevezési okiratot a Sándor-palotában. A kinevezésen csattogtak a fényképezőgépek, mindenki arra volt kíváncsi, hogy megszólal-e az államfő, ám kérdezni nem lehetett tőle.


Kétségtelen, hogy Schmitt Pált most üldözi a média, azonban arra, hogy megszólaljon, már nem kell sokat várni, hiszen  - az államfő hivatalának hétfői közleménye szerint - a köztársasági elnök január 18-án, szerdán interjút ad az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!