Belföld

2011.10.16. 05:40

PDSZ: rájuk nézve súlyosan dehonesztáló anyagot osztott ki az oktatási államtitkár

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a szakszervezetre nézve súlyosan dehonesztáló háttéranyagot osztott szét az oktatási államtitkárság a PDSZ pénteki választmányi ülésén a sajtónak.

MTI

Mendrey László, az érdekvédelmi szervezet elnöke az MTI-hez szombaton eljuttatott nyilatkozatában felidézte, hogy előző nap a PDSZ országos választmányának vendége volt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár.

A találkozón - mint írta - a választmány által előre elküldött kérdésekre válaszolt az államtitkár. A megbeszélés végén Hoffmann Rózsa stábja a sajtó számára kiosztott egy háttéranyagot, amely a PDSZ-t súlyosan dehonesztálta, majd reakcióra időt nem hagyva távoztak.
A kiosztott anyag valótlannak tünteti fel a PDSZ elnökének egyeztetést hiányoló nyilatkozatait, s táblázatba foglalja azokat az általuk egyeztetésnek tartott alkalmakat, amikor találkozott egymással az oktatási államtitkár és a PDSZ elnöke - írta a szakszervezet, hozzátéve: ilyennek gondolják többek között a PDSZ által szervezett fórumot és nyári akadémiáját is.

A szakszervezet elnöke szerint súlyos csúsztatás az is, hogy  a Közoktatás Politikai Tanács üléseit egyeztetésnek tekintik. Ezeken az üléseken több mint fél tucat szervezet képviselője vesz részt, az érdemi egyeztetés lehetősége nélkül - mutatott rá.

Kitért arra is, hogy a háttéranyagban "újabb csúsztatással szembeállítják egymással" a közoktatási rendszerben dolgozók létszámát a PDSZ tagdíjfizető tagjainak létszámával, mintegy érzékeltetve jelentéktelenségüket. "Teszik ezt akkor, mikor ők is tisztában vannak azzal, hogy ebben a műfajban (sem) a méret a lényeg. Elég, ha csak saját frakciójuk létszámára gondolnak, s lám, mégis lehetőséget kaptak arra, hogy fenekestül forgassák fel a magyar közoktatás rendszerét" - fogalmazott Mendrey László.

Az érdekvédő visszautasította ezt a fajta kormányzati magatartást, a csúsztatásokat, a valódi egyeztetések hiányát. Mint írta, követelik, hogy a minisztérium vegye végre komolyan törvény adta kötelességét, s haladéktalanul kezdjen érdemi tárgyalásokat.

Megjegyezte: a helyzet súlyosságát alátámasztja Loránd Ferencnek, az Országos Köznevelési Tanács éléről történő önkéntes lemondása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!