Belföld

2011.07.04. 19:30

Szerb sportolókat szállító mikrobuszt ért baleset

Felborult egy szerb sportolókat szállító mikrobusz hétfő délután az M5-ös autópályán; egy embert válságos állapotban, négyet súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, egy utazó könnyebb sérülést szenvedett. A Magyar Birkózó Szövetség az MTI-nek megerősítette, hogy a szerb junior birkózóválogatott tagjait érte baleset.

MTI

  A szerb rendszámú mikrobusz Lajosmizse közelében leszaladt az autópályáról, majd felborult. A válságos állapotban lévő sérültet mentőhelikopter vitte kórházba, négy embert mentők szállítottak el a helyszínről, míg egy ember könnyebben sérült meg a balesetben - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban az MTI-nek.
Nyíkos Tamás főhadnagy tájékoztatása szerint a rendőrök a mikrobuszban hét útlevelet találtak, de csak hat ember utazott a járműben. A helyszínelés idejére lezárták az autópályát.
 Szekeres István, a Magyar Birkózó Szövetség sajtófőnöke az MTI-vel hétfő este azt közölte: a szerb junior válogatott tagjait érte baleset, a sportolók a szövetséghez érkeztek edzőtáborba. A sérülteket több kórházban ápolják, a mentőhelikopterrel a kecskeméti kórházba szállított sportolóról még nem kaptak érdemleges hírt.
Gáspár Tamás, a szövetség igazgatója tartja a sérültekkel a kapcsolatot, úgy tűnik, öten nem szenvedtek maradandó károsodást - áll a közleményben.
Az újvidéki Magyar Szó értesülései szerint a mikrobuszt Milan Maric vezette, az újvidéki Milos Amidzicet mentőhelikopter szállította kórházba. A mikrobuszban utazott továbbá a zentai Nagy Tamás, a magyarkanizsai Gazdag Krisztián, a szabadkai Bűn Roland és az újvidéki Nemanja Pavlovic. A versenyzők Budapestre utaztak edzőtáborba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!