Belföld

2011.04.28. 13:39

MSZP: fejlesztések maradhatnak el a konvergenciaprogram miatt

A szocialista Józsa István szerint "elég sok megszorítást tartalmaz" a magyar konvergenciaprogram ahhoz, hogy az Európai Unió elfogadja, így azonban fejlesztések maradhatnak el és a gazdasági növekedés nehezen fog beindulni.

MTI

Az ellenzéki politikus, a parlament gazdasági bizottságának alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány tervéből következően kevesebb jut munkahelyteremtésre, kutatásfejlesztésre és az emelkedő árak miatt a gyógyszeripar fejlesztése is "kilátástalanná válik". Mindez pedig megnehezíti a gazdasági növekedés beindítását - tette hozzá.
A szocialista képviselő úgy fogalmazott: rontja a növekedési esélyeket a fővárosi Roosevelt tér és Moszkva tér átnevezése is, amit "súlyos diplomáciai baklövésnek" minősített, mondván, hogy a döntés kedvezőtlen befolyásolhatja a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat.
A kormány április 15-én küldte el Brüsszelnek a konvergenciaprogramot, amelyet először az Európai Bizottság, majd az Európai Tanács értékel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!