Belföld

2011.04.07. 09:19

Az MSZP nyilvános egyeztetéseket sürget a konvergenciaprogramról

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy folytasson nyilvános egyeztetést a konvergenciaprogramról, amelyet a kabinet április 15-én küld meg az Európai Bizottságnak.

MTI

Tukacs István országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: elfogadhatatlan, hogy a kormány nem vonja be a szociális partnereket, az érintetteket a konvergenciaprogram és az annak alapját képező "Orbán-csomag", a Széll Kálmán Terv vitájába. (A kormány szerdán tárgyalta a konvergenciaprogram első tervezetét. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter közölte: a kormány a programról további belső egyeztetéseket rendelt el, majd végső olvasatban április 13-án tárgyal róla.)
A szocialista politikus az elmúlt tíz hónap gazdaságpolitikai intézkedéseit értékelve azt mondta: a júniusban meghirdetett 29 pontos akcióterv kifejezetten ártalmas volt, 500 milliárd forintos lyukat ütött a költségvetésen, miközben főbb céljai és ígéretei nem teljesültek. Véleménye szerint Matolcsy Györgynek ezért távoznia kell a kormányból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!