Belföld

2011.04.11. 09:32

Avargyújtogatásból lett erdőtűz Gyenesdiáson

FMH - Vasárnap délután ütött ki erdőtűz lakóházaktól néhány száz méterre Gyenesdiáson. A több megyéből érkezett tűzoltóknak sikerült estére megfékezni a lángokat. Hétfőra kiderült: két 15 éves fiú gyújtotta meg az avart, ebből keletkezett a hatalmas tűz.

feol.hu

Hétfő délelőtt a rendőrség sajtóközleményt adott ki a gyenesdiási erdőtűzzel kapcsolatban:

Április 10-én délután 13.00 és 16.00 óra között a gyenesdiási Pince köz végétől mintegy 150 méter távolságra lévő erdős területen egy kiszáradt patakmederben két tizenöt éves helybeli fiú egy öngyújtóval a száraz avart meggyújtotta. A keletkezett tüzet megpróbálták eloltani, de az erős szélben az továbbterjedt. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a fiúk ekkor a helyszínt elhagyták és mobiltelefonon értesítették a tűzoltóságot. Az eddigi felmérések szerint az avartűz mintegy 10 - 12 hektár területre terjedt ki, károsítva a faállományt is.

A tűz oltását a lakosság és a polgárőrség bevonásával zalai, veszprémi és somogyi tűzoltók végezték. Az oltás közben egy tűzoltót füstmérgezés miatt a mentők a Keszthelyi Városi Kórházba szállítottak, jelenleg az Intenzív Osztályon ápolják. A tüzet 18.30 órára lokalizálták, 21.00 órára pedig véglegesen eloltották. A tűz közelében több lakóház állt, de kitelepítésre nem került sor. A keletkezett tűz helyszínén a Keszthelyi Rendőrkapitányság a tulajdonosok képviselőinek jelenlétében a helyszíni szemlét tegnap megkezdte, melyet ma folyat tovább.

Az ügyben a két fiút gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, ellenük szakértők bevonásával nagyobb kárt okozó rongálás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A két fiatalkorú a cselekmény elkövetését beismerte - olvasható a Zalai Hírlap honlapján.

További részletek, fotók az esetről ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!