Belföld

2011.03.16. 18:25

Kedvezményes áfakulcs alá kerültek egyes élőzenei szolgáltatások

A jelenlegi 25 helyett 5 százalékos áfa-kulcs alá sorolt az Országgyűlés szerdán egyes, az előadóművész személyes közreműködésével nyújtott hangszeres élőzenei szolgáltatásokat.

MTI

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter indítványa alapján a kedvezményes áfakulcs alá tartozik az előadóművész személyes közreműködésével vendéglátás keretében, üzletben, családi eseményen, baráti rendezvényen, zárt körben, illetve a belépődíj nélkül tartott - a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendelet hatálya alá nem tartozó - közösségi rendezvényeken nyújtott hangszeres élőzenei szolgáltatás.
A javaslatot - amelynek az indoklásban megfogalmazott célja, hogy a vendéglátáshoz, valamint a családi és más hasonló közösségi eseményekhez kapcsolódó élőzenei szolgáltatásokat ösztönözze - 235 igen szavazattal, 44 nem ellenében, 36 tartózkodás mellett fogadta el a Ház. A kormánypárti képviselők támogatták, az MSZP és az LMP ellenezte a törvénymódosítást, a Jobbik tartózkodott.
 A jogszabály a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!