Belföld

2011.02.22. 10:31

MSZP: a kormány a svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül

Az MSZP szerint a kormány a svéd nyugdíjmodell bevezetését készíti elő, amelynek magyarországi alkalmazása - a nyugdíjkassza hiánya miatt - az ellátások mintegy 20 százalékos csökkenésével járna.

MTI

Kiss Péter, a szocialisták társadalompolitikai kabinetvezetője kedden sajtótájékoztatón kifejtette: a kormány decemberben határozatot hozott arról, hogy a nyugdíjakat csak az erre a célra befizetett járulékokból fedezik, az Országgyűlés pedig hétfőn egy módosító indítvány elfogadásával meghozta a társadalombiztosítási egyéni számlák bevezetéséhez szükséges döntést. Mint mondta: ezzel a svéd nyugdíjmodell bevezetésének két legfontosabb feltételét megteremtették.
Az MSZP-s képviselő kijelentette: a virtuális egyéni számlán alapuló, a nyugdíjkifizetéseket a mindenkori járulékokból finanszírozó svéd modell alkalmazása Magyarországon - a nyugdíjkassza hiánya miatt - az ellátások mintegy 20 százalékos csökkenésével járna, és veszélybe sodorná az időskori biztonságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!