Belföld

2011.02.25. 07:02

Közlekedési káosz Szegeden a hó miatt

A havazás megakasztotta a forgalmat péntek reggelre Szegeden, a jegesedés miatt a nagyméretű járművek nem tudnak felmenni a hidakra, a rendőrség leállította a kamionforgalmat - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

MTI

Tuczakov Szilvána elmondta: a helyi rádiókon keresztül hívják fel a lakosság figyelmét, hogy a nagyobb járművekkel ne közelítsék meg a hidakat és a felüljárókat.
A 43-as főúton levő Bertalan hídon kora reggel egy kamion fordult keresztbe a szegedi oldalon. Mentése tűzoltók segítségével sikerült, utána a rendőrök már nem engedtek a hídra több kamiont.
 A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei diszpécserének tájékoztatása szerint Szegeden hat munkagéppel végzik a hóeltakarítást és a szórást. Nacsa János elmondta: a megyében 14 munkagéppel dolgoznak a közútkezelő fenntartásában levő utakon; járhatatlan utak nincsenek a megyében. 
 A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint péntek estig folyamatos havazás várható. Csütörtökön egész nap havazott, Szegeden 15 centiméter hó esett, ez a mennyiség péntek estig várhatóan 30 centiméterre növekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!