Belföld

2011.01.25. 17:37

Havazás - Harminc munkagéppel dolgozik a közútkezelő Pest megyében

Harminc munkagéppel dolgozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden kora este Pest megye északi és keleti részében, hogy eltakarítsa a havat az utakról és megszüntesse azok síkosságát.

MTI

Pécsi Norbert, a társaság kommunikációs csoportjának vezetője az MTI-nek elmondta: Szentendre, Tárnok és Vác környékén nem a hóréteg vastagsága, hanem a lefagyás okoz gondot, ezért e három üzemmérnökség teljes gépparkját "bevetették". Kedden dél óta sózzák-alásózzák a környék fő- és mellékútvonalait, hogy megelőzzék a hajnalra várható mínusz 8 Celsius-fokos hőmérséklet miatti esetleges baleseteket.
Ha az elkövetkező órákban nagyobb mennyiségű hó esik a régióban, a közútkezelő nemcsak a saját, hanem a bérelt gépeit is munkába állítja. Jelentősebb fennakadás egyelőre nincs, de Pécsi Norbert azt javasolta, hogy a megye északi és keleti területein autózók fokozott óvatossággal vezessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!