Belföld

2010.12.02. 09:42

Újabb járatokat töröltek Ferihegyen a nyugat-európai hóhelyzet miatt

A ferihegyi repülőtérről közlekedő légitársaságok csütörtökön ismét több, elsősorban Nagy-Britanniába és Németországba közlekedő járat törlésére kényszerültek az ott tapasztalt intenzív havazás miatt.

MTI

Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. (BA) vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek elmondta: a budapesti repülőtér kifutópályái csütörtökön reggel is zavartalanul üzemelnek, a járatkimaradásokat alapvetően a rossz időjárás miatt meg sem érkező gépek okozzák.
A legrosszabb helyzet Nagy-Britanniában és Németország déli részén alakult ki. A London második legnagyobb repülőterének számító Gatwick péntek reggelig biztosan zárva marad, míg az egyik legforgalmasabb átszállóhelyként üzemelő frankfurti légikikötőben is nagy fennakadások vannak - mondta Hardy Mihály.
Hozzátette: a szerdán törölt kilenc járat után csütörtökön reggel, illetve délelőtt biztosan nem indul el a Malév Dublinba és Prágába, valamint a Lufthansa Münchenbe és Frankfurtba, illetve a Finnair Helsinkibe tartó gépe.
Hardy Mihály nem tudta megmondani, mikorra állhat teljesen helyre az európai légiközlekedés, de szerinte ahhoz, a hóakadályok elhárítása után is, legalább több mint 24 órára lesz szükség.
A repülőtéri vezető azt tanácsolta az utazás előtt állóknak, hogy a www.bud.hu honlapon tájékozódjanak az esetleges járattörlésekről, illetve késésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!