Belföld

2010.12.01. 05:51

A Munkástanácsok és a Liga távol marad a szombati demonstrációtól

Távol marad a szakszervezetek szombati demonstrációjától a Munkástanácsok és a Liga - nyilatkozta a Magyar Nemzet szerdai számában a két szakszervezet elnöke.

MTI

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a lapnak hangsúlyozta, hogy számos kifogással egyetértenek, ilyen például a köztisztviselők indoklás nélküli elbocsátásának lehetősége. "A témák hecckampányízű tálalása azonban egyértelmű politikai szándékra utal, ezért nem veszünk részt a demonstráción" - nyilatkozta. A szakszervezeti elnök hozzátette: "az hogy az MSZP-hez kötődő szakszervezetek a magánynyugdíjpénztárak védelmében lépnek fel, éppen a baloldaliság feladása, a munkavállalók becsapása, hiszen ez a rendszer csak a pénztáraknak és a mögöttük álló nemzetközi tőkének kedvez".
A Liga elnöke, Gaskó István is hasonlóan nyilatkozott: több felvetést is jogosnak tartanak, ezek megoldásáról nem mondanak le. Hozzáfűzte: "az akció formájáról és sietős megszervezéséből azonban érződik a politikai szándék".
A lap felidézi, hogy "a baloldali kötődésű" Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége hirdette meg  a szombati demonstrációt arra hivatkozva, hogy a jövő évi költségvetés vesztese a közszféra lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!