Belföld

2010.08.19. 10:58

Ötmilliárd forintnyi támogatást kapnak a károsult családok

A segélyszervezetektől összesen két-, az államtól pedig hárommilliárd forint támogatásra számíthatnak azok a családok, amelyeknek a háza a júniusi áradáskor megsemmisült vagy lakhatatlanná vált - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője.

MTI

Bakondi György, az árvízi védekezés és újjáépítés irányítására kinevezett miniszteri biztos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az árvízkárosultak közül senki nem marad segítség nélkül, október végéig mindegyiküknek megteremtik az elemi lakhatás feltételeit, és ehhez az állami támogatások mellett a karitatív szervezetek felajánlásai is jelentős mértékben hozzájárulnak.
Az OKF vezetője példaértékűnek nevezte a segélyszervezetekkel való eddigi együttműködést. Közlése szerint a hatékonyabb segítségnyújtás érdekében ezentúl hetente kap adatokat a katasztrófavédelem arról, hol és milyen segítséget adtak a karitatív szervezetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!