Belföld

2010.08.31. 09:15

Kenderültetvényre bukkantak a rendőrök Hevesben

Öt-hat millió forint értékű marihuána előállítására alkalmas indiaikender-ültetvényre bukkantak a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Felsőtárkány határában

MTI

Két "kertészt" előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. További öt embert gyanúsítanak kábítószerrel való visszaéléssel, ők szabadlábon védekezhetnek -  jelentette be kedden a főkapitányság sajtószóvivője Egerben, sajtótájékoztatón.
 A rendőrök a múlt hét elején szereztek az információt az ültetvényről. Ezután figyelő szolgálatot szerveztek, és ennek eredményeként tetten értek egy 27 és egy 28 éves férfit, amikor megkezdték a "betakarítást". A gyanúsítottak menekülni próbáltak, ám elfogták és előállították őket. A szakértők szerint a 20 négyzetméteres, közterületen található ültetvényen úgynevezett thc-hatóanyagot tartalmazó indiai kender termett.
A tövek már betakarításra érettek voltak. A növények, mintegy 5 kilogrammnyi marihuána előállítására lettek volna felhasználhatóak. Az ültetvényt a rendőrség felszámolta - mondta Soltész Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!