Belföld

2010.07.02. 04:31

Hűtlen kezelés miatt gyanúban a volt vezérigazgató

FMH - Jogcím nélkül átutalt 365 millió forint miatt indult eljárásban hallgatta ki az ügyészség a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját - írja pénteken a Magyar Nemzet.

MTI

Tátrai Miklósnak hűtlen kezelés gyanúja miatt kell felelnie a bábolnai botrányként elhíresült ügyben; a ménesbirtok volt vezetője szintén gyanúsított.
Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetőjét, illetve Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját. Hozzátette: az ügyben más személyt gyanúsítottként nem hallgattak ki, a nyomozást pedig előreláthatólag a rendelkezésre álló határidőn belül, 2010. szeptember 4-ig befejezik.
A bábolnai nyomozás azért indult, mert a ménesbirtok vezetője jogcím nélkül utalt át 365 millió forintot az állami kézben lévő és felszámolásba taszított Bábolna Zrt.-nek - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!