Belföld

2010.07.27. 11:21

Demszky Gábor: kizárt, hogy gyanúsított legyek a Főkert-ügyben

Demszky Gábor szerint kizárt, hogy gyanúsított lehet a Főkert Zrt.-üggyel összefüggésben. Ezt a főpolgármester kedden közölte újságírókkal azt követően, hogy a BRFK gazdaságvédelmi osztályának a nyomozói egy órán keresztül tanúként hallgatták meg a fővárosi cégnél folyó nyomozással kapcsolatban.

MTI

 

Mint mondta, semmilyen ok vagy körülmény nem mutat arra, hogy gyanúsított lehet.
 Demszky Gábor azt is hangoztatta, nem érez sem politikai, sem semmilyen más felelősséget a Főkert-üggyel kapcsolatban.
Elmondta, a nyomozótisztek kérésének megfelelően - a nyomozás érdekei miatt - nem adhat semmilyen tájékoztatást a meghallgatáson elhangzottakról. Annyi azonban elmondott, hogy a kérdések "csak a Főkertre vonatkoztak".
Jelezte továbbá: szívesen segíti a nyomozást további információkkal is, ha erre szükség lesz.
Újságírói kérdésekre csak annyit mondott: a nyomozók minden kérdésére kimerítően válaszolt, meghallgatásáról pedig egy háromoldalas jegyzőkönyvet vettek fel.
Az MTI kérdésére a főpolgármester azt mondta, szerinte a rendőrség részéről "udvariassági gesztus" volt, hogy a Városházán, a saját irodájában hallgatták meg, ezt nem ő kérte a hatóságtól.
Elmondta azt is, amikor először hallotta, hogy a Főkert ügyében meghallgatják, akkor meglepődött, ugyanakkor természetesnek nevezte, hogy bármelyik másik nyomozásban meghallgathatják főpolgármesterként. Hozzátette: lehetségesnek tartja, hogy más ügyben is tanúként hallgatják majd meg, de erre még nem kapott "jelzést".
A meghallgatáson részt vett a főpolgármester ügyvédje is. Prandler János, aki egy, az irodától távolabbi ajtón távozott a meghallgatásról, ugyancsak elhárította az újságírói kérdéseket, csak annyit erősített meg, hogy a Főkert egyik ügyéről volt szó.
Ő is kizártnak mondta, hogy gyanúsított legyen Dmszky Gáborból. Úgy fogalmazott, "nagyságrendben nem erről volt szó".
Az MTI-nek azt mondta, minden kérdésre válaszoltak, és "dokumentumokkal" készültek a meghallgatásra. Mint mondta "régi ügy ez", és egy közgyűlési határozat alapján indult vizsgálat.
A BRFK gazdaságvédelmi főosztályának két nyomozója egy órán át tartózkodott Demszky Gábor irodájában, majd a kérdésekkel próbálkozó újságírók kíséretében, szó nélkül távoztak.
A Városháza folyosóján délelőtt mintegy két tucat újságíró gyűlt össze arra számítva, hogy a meghallgatást követően Demszky Gábor nyilatkozik majd a sajtónak, ahogy ez később meg is történt.
Demszky Gábor kedd reggel a Klubrádiónak adott interjújában mondta el, hogy délelőtt tanúként hallgatják ki a Főkert Zrt. ügyeivel kapcsolatban.
A Magyar Nemzet keddi számában írt arról, hogy a politikust délelőtt tanúként hallgatják ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Főkert Zrt. ügyeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!