Belföld

2010.06.08. 10:57

Módosult a vasúti menetrend Észak-Magyarországon

Az árvíz miatt kedden módosította menetrendjét a MÁV, a változások elsősorban Észak-Magyarország vasúti közlekedését érintik.

MTI

A Mávinform tájékoztatása szerint - további intézkedésig - Miskolc-Tiszai pályaudvar és Szerencs állomás között módosított menetrenddel közlekednek a vonatok a Hernád áradása miatt.
Az említett két állomás között az Olaszliszka-Tolcsva-Szerencs-Miskolc-Tiszai pu.-Budapest-Keleti pályaudvar között közlekedő gyorsvonatok járnak mindkét irányban. A Miskolc-Tiszai állomásról minden páros óra 37 perckor indul vonat Szerencs felé.
Szerencs és Nyíregyháza állomás között a menetrend szerinti valamennyi vonat közlekedik, egyórás ütemben. A Miskolc-Tiszai és Szikszó állomások között kétóránként járnak a vonatok, így biztosítják a csatlakozást a vonatpótló autóbuszokhoz, illetve Forró-Encs-Hidasnémeti vonalszakaszon közlekedő vonatokhoz.
Az árvízhelyzet miatt a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest viszonylatban közlekedő "kör Intercity" vonatok - a további intézkedésig - Miskolc-Tiszai pályaudvarig, valamint Nyíregyháza állomásig, és vissza közlekednek.
A Nyíregyháza-Miskolc oda-vissza viszonylatban az utasokat óránként közlekedő személyvonatokkal szállítja a MÁV. Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között az egyik vágányt a Hernád áradása miatt le kellett zárni.
A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj települést nem lehet még megközelíteni. Emiatt Szikszó és Forró-Encs között autóbuszok szállítják az utasokat.
 A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le, de az edelényi kritikus helyzet miatt a buszközlekedés is bizonytalan.
 A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokat vehetik igénybe az utazni szándékozók.
Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonal egy részén, Balassagyarmat-Ipolytarnóc között 14 órától megindulhat a vonatközlekedés, azonban Nógrádkövesd és Balassagyarmat valamint Balassagyarmat és Drégelypalánk között az utasokat még vonatpótló buszok szállítják.
A Dunántúlon a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon előreláthatólag 10-15 perces átlagos késéssel minden vonatnál számolni kell az utazóknak. A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között vonatpótló autóbusszal közlekedhetnek az utasok.
 Szlovákia felé is változott a közlekedés rendje a rendkívüli helyzet miatt. Hidasnémeti felé Kassára közlekednek a vonatok, de Szikszó és Forró-Encs állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
A Szob, valamint Rajka határátmenetekben a közforgalmú menetrendben meghirdetett vonatokkal nem lehet közlekedni.
 A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy az utazások megkezdése előtt a Mávdirekt 06-40/49-49-49-es telefonszámán és www.mav.hu weboldalon tájékozódjanak az utazási lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!