Belföld

2010.06.30. 09:29

Ajánlószelvények, személyes adatokkal - MSZP-s javaslat

FMH - A szocialista Molnár Zsolt a választási eljárásról szóló törvény módosítását kezdeményezte annak érdekében, hogy az ajánlószelvények ne üresen, hanem a választó személyi adatait tartalmazva kerüljenek a postaládákban.

MTI

A politikus szerdai sajtótájékoztatóján közölte: ez a módosítás lehetetlenné tenné, hogy a feketepiacon üres ajánlószelvényekkel üzleteljenek és kiküszöbölné azt a problémát is, hogy a választók gyakran rosszul töltik ki a dokumentumot - például a személyi szám helyett a személyi igazolvány számát írják be -, amely így érvénytelenné válik.
Jelezte: e-mailt írt minden parlamenti képviselőnek, amelyben a támogatásukat kérte az egyszerűsítő, ésszerű és a visszaélések nagy részét kizáró megoldáshoz.
Molnár Zsolt tájékoztatása szerint ha az alkotmányügyi bizottság a jövő hétfőn tárgysorozatba veszi a javaslatot és ezt el is fogadja a Ház, akkor már az őszi önkormányzati választásokra az újfajta ajánlószelvényt lehetne kiküldeni.
Kitért arra: nincs adatvédelmi kockázata a változtatásnak, mivel a választási értesítő - amelyben szerepelnek ugyanezek az adatok - és az ajánlószelvény egy borítékban kerül a postaládákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!