Belföld

2010.03.02. 05:46

Kommandósok kísérték a hazahozott Farkas Pétert

FMH - Hétfő éjjel, egy Münchenből érkező repülővel hazahozták a korábban elítélt Farkas Péter olimpiai bajnok birkózót, aki megkezdheti büntetésének letöltését.

MTI

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt 2009. december 12-én jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélt Farkas Pétert négy géppisztolyos, csuklyát viselő fegyveres kommandós kísérte, míg az utas váróban másik két géppisztolyos rendőr, illetve tucatnyi egyenruhás állt készültségben.
Farkas Pétert a repülőtéren több mint ötven újságíró, fotóriporter és operatőr várta. A várakozók között volt három korábbi birkózótársa, akik „barátunk vagy” és „erős legyél” és „te vagy a legkirályabb!” kiáltásokkal fogadták egykori sporttársukat. A barátai egy, az újságírók elé kifeszített szalagkordonra egy nemzeti színű lobogót is kiakasztottak Farkas Péter tiszteletére.
Újságíróknak azt mondták: ugyanolyan örömmel és tisztelettel várták haza a birkózót, mint amikor olimpiai aranyéremmel tért haza Barcelonából”.
Farkas Péter 1992-ben, Barcelonában, a XXV. Nyári olimpián szerzett aranyérmet kötöttfogásban, a 82 kg súlycsoportban. Az olimpikont, akit Andorrában fogtak el, és a spanyol-andorrai határon adtak át a magyar hatóságoknak - mert Andorrának nincs repülőtere - éppen Barcelonában ültették repülőgépre, és müncheni átszállással hozták haza Magyarországra.
Az olimpikon mosolyogva fogadta barátai kiáltását és a vakuk villogását, majd annyit mondott: „Jó estét, jó szurkolást!”. A tavaly karácsonyi elfogását követően a sajtóban megjelent fotókhoz képest Farkas Péter időközben egészen rövidre vágatta a haját, s hiányzik az egyik első foga. A megbilincselt olimpiai bajnok sporttáskáját az egyik csuklyás kommandós hozta, majd egy lesötétített ablakú mikrobuszba ültették, és elszállították.
Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője Farkas Péter átadását követően újságíróknak a Ferihegyi repülőtéren elmondta: az olimpikont a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállítják, ahol megkezdi büntetésének letöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!