Belföld

2010.03.26. 14:46

Elkezdődött az edelényi polgármester pere

FMH - Pénteken megkezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon az edelényi polgármester, Molnár Oszkár ellen indított per. Ma a keresetlevelet ismertették.

MTI

A bíróság szóvivője, Szabó József elmondta: százötvenhét felperes anyagi és erkölcsi kártérítést, bocsánatkérést vár Molnár Oszkár polgármestertől, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselőjétől. A párt néhány nappal ezelőtt azt közölte, hogy megszűnt Molnár Oszkár országgyűlési képviselő Fidesz-tagsága, mivel az országgyűlési választáson függetlenként indul.
A keresetlevél szerint a felperesek kérik, hogy a bíróság tiltsa el a további jogsértéstől Molnár Oszkárt, valamint fejenként 200-200 ezer forint nem vagyoni kártérítést is kérnek - mondta Szabó József.
Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat. A polgármester név szerint említette két községet, Szendrőládot és Lakot. 
A felperesek korábban az MTI-nek elmondták: nem engedik meg, hogy asszonyokat csupán a származásuk miatt rágalmazás érjen, ezért fordultak bírósághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!