Belföld

2010.03.23. 14:44

BKV-ügy: a főváros Mesterházy megbízóleveléről

FMH - Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester hozta nyilvánosságra Mesterházy Ernő megbízólevelét, ami döntés-előkészítői szerepkörére vonatkozott, nem pedig az Index - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája kedden.

MTI

A hivatal azután adott ki közleményt, hogy az Index aznap azt írta: Mesterházy Ernő, a főpolgármester volt politikai tanácsadója Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesi felhatalmazásával beleszólhatott a fővárosi cégek üzleti és személyi döntéseibe.
"Az Index birtokába került "menlevél" szövegezése homályos, így általában minden városházi ügy belefért az előzetesben ülő tanácsadó tevékenységi körébe" - olvasható a hírportálon kedden közölt cikkben.
A hivatal ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az Index "birtokába került" dokumentumot valójában Demszky Gábor hozta nyilvánosságra még február 10-én, amikor azt más dokumentumokkal együtt átadta a BKV-vizsgálóbizottság tagjai számára.
Emlékeztettek arra is, hogy a főpolgármester a nyilvános ülésen azt közölte: Mesterházy Ernő politikai tanácsadóként nem rendelkezett döntési jogkörrel, megbízatása kizárólag politikai tanácsadásra vonatkozott. Mint írták, "hangsúlyozottan" döntés-előkészítő szerepkörre vonatkozott Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes 2007. február 27-én kelt felkérése.
Ikvai-Szabó Imrét a tervek szerint szerdán délután ismét meghallgatja a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló eseti bizottsága.
Mesterházy Ernő a rendőrség gyanúja szerint rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek. A volt tanácsadó előzetes letartóztatását március elején hosszabbította meg a bíróság három hónappal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!