Belföld

2010.01.25. 12:35

Vagyonadó: egy hónapon belül lesz Ab határozat

FMH - Az első határidőig, február 25-ig akár négyszer is tárgyalhat még az Alkotmánybíróság a vagyonadótörvényről, amellyel kapcsolatban több tucat panaszos levél és telefon érkezett.

MTI

A testület sajtófőnöke Sereg András elmondta: az elmúlt hetekben számos indítvány, és még több állampolgári panasznak tekinthető beadvány érkezett a testülethez. Ez utóbbiakat többnyire idős emberek fogalmazták meg, akik a vagyonadó miatt kilátástalanná vált helyzetükről számolnak be. Az észrevételek egy része extrém élethelyzetekre is ráirányítja a figyelmet - tájékoztatottSereg András.
A határozatot még az első bevallás határideje, február 25-e előtt kihirdeti az Ab, mert mindenképpen szeretne tiszta helyzetet teremteni. Addig még akár négyszer is tárgyalhatnak róla az alkotmánybírák - mondta a sajtófőnök.
Arra a felvetésre, lehet-e a gyors döntés oka, hogy az Ab a vagyonadó alkotmányellenességét kívánja kimondani, Sereg András úgy reagált: még formálódik a döntés, de ez így semmiképpen nem állítható, hiszen csak az Ab legutóbbi döntéseit figyelve, mind a szuperbruttó, mind pedig a családi pótlék ügyében gyors döntést hozott a testület, holott az egyiket alkotmányosnak, a másikat pedig alkotmányellenesnek minősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!