Belföld

2010.01.05. 15:03

Tűzoltók mentettek ki egy kutyát a jég alól

Egy szerencsétlenül járt kutyát mentettek ki a tűzoltók a Zagyvából. A jégréteg a parttól mintegy 30 méterre szakadt be az állat alatt.

MTI

Egy nagytestű keverék kutyát mentettek ki a tűzoltók a jeges Zagyvából a folyó szolnoki szakaszán kedden délután - közölte a szolnoki tűzoltóság sajtóügyeletese az MTI-vel.
A jégréteg a parttól mintegy 30 méterre szakadt be az állat alatt - mondta Erdélyi Tibor. A tűzoltók csónakkal indultak a mentésére, haladásukat azonban nehezítette, hogy maguk előtt csáklyával és bontóbaltával kellett a jeget feltörni. A szerencsétlenül járt eb körülbelül egy órát töltött a hideg vízben, s mire a tűzoltók elérték, már alig volt ereje a felszínen tartani magát.
Amint a négylábút kihúzták a vízből, pokrócba csavarták, majd a partra hozatal után az egyik tűzoltókocsi legénységi terében felmelegítették. A kutyát az egyik állatmenhely képviselője vitte el a helyszínről.
Azt egyelőre nem tudni, hogy az eb miként került a jégre, tulajdonosa a mentés idején nem került elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!